24 Tem 2018

BM İklim Değişikliğinin Etkilerini Araştırmak için Google ile İş Birliği Yapacak




Birleşmiş Milletler Çevre Ajansı iklim değişikliğine karşı savaşta kendine güçlü bir yardımcı buldu: Google.

Dev teknoloji şirketi dünyanın değerli çevre verilerine erişebilmesi adına BM Çevre Programı ile işbirliği yapmayı kabul etti. Bu işbirliğinde özellikle iki plan öne çıkmış durumda. Birincisi kullanıcı dostu bir platform oluşturmak diğeri ise Google'ın geniş uydu ağı tarafından toplanan çevre verilerinin her kez için ve her yerden erişilebilir olmasını sağlamak. Organizasyon işbirliğini pazartesi günkü BM'nin sürdürülebilir çevre forumu toplantısında duyuruldu.

Organizasyon ilk olarak dağlar, sulak araziler ve nehirler gibi içme suyu eko sistemlerinin bulunduğu bölgeler üzerine odaklanacak. Bu eko sistem alanları, yer yüzünde bilinen türlerin yüzde 10'una ev sahipliği yapmakta olduğu rapor edildi. Araştırmaların gösterdiği sonuçlara göre iklim değişikliği biyo çeşitliliğin hızlı bir şekilde kaybolmasına neden olduğu düşünülüyor.

Google uydu fotoğraflarını kullanarak bu eko sistem alanları üzerinde gerçek zamanlı harita ve veriler toplayarak, bu verileri geliştirme aşamasında olan çevrim içi platform üzerinden ücretsiz şekilde her kezin erişimine açılacak.

BM Çevre Programı basın açıklamasına göre, bu proje devletler ve organizasyonların çevre değişimlerini izleyerek eko sistemin yok olmasına veya etkilerinin tersine çevrilmesine karşı önlem almasına imkan sağlayacak.

Trump'ın başkan seçildiği tarihten bu yana, Amerika Birleşik Devletleri sürekli şekilde küresel iklim değişikliği fonlarında kesintiler yapmıştı. Uydu verileri elde etmek hiçte ucuz ve kolay değil buna karşın Google hali hazırda Google Maps ve Google Earth platformlarını desteklemek amacıyla bu işi sürekli yapmakta. Bu birliktelik, iklim değişikliği ile mücadelede konusunda etkinliğin kesintisiz devam etmesi açısından önemli bir gelişme olarak görülüyor.

Hiç yorum yok: